14 Haziran 2025 tarihinde, Adana'nın sarsıcı bir depremle sarsıldığı haberi, hem yerel hem de ulusal basında geniş yer buldu. Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından yapılan açıklamalar, depremin şiddeti ve merkez üssü hakkında kritik bilgiler aktardı. Deprem, Adana ve çevresindeki konutlarda yaşayanları aniden paniğe sürüklerken, bazı bölgelerde hafif hasarlar kaydedildi. Özellikle deprem anında sokakta olan vatandaşlar, yaşanan sarsıntıyla birlikte koşuşturmaya başladı.
Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 5.2 olarak duyurdu. Depremin merkez üssünün, Adana’nın Ceyhan ilçesi yakınları olduğu bildirildi. AFAD, depremin derinliğinin 10 kilometre olduğunu açıkladı. Birçok kişi, bu durumun, depremin yıkıcı etkisini artırdığına inanıyor. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, birçok Adana sakininin sarsıntıyı hissettiği ve ilk başta büyük bir panik yaşadığı belirtildi. Evlerini terketmek zorunda kalan aileler, güvenli alanlara yöneldi.
İlk belirlemelere göre, deprem sonucunda bazı binaların duvarlarında çatlaklar oluştu. Ayrıca, bazı binaların üst katlarında küçük çaplı hasarların tespit edildiği bildirildi. Adana Valiliği, hemen hemen her noktada yer alan ekipleriyle hasar tespit çalışmalarına başladı. Bu süreçte, vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla bazı okullar ve kamu binaları da tedbiren boşaltıldı. Adana halkının, özellikle deprem sonrası paniğin sakinleşmesi ve güvenli bir şekilde evlerine dönmesi için uzmanlardan çeşitli öneriler paylaşıldı.
Bölgedeki vatandaşlar, gün içerisinde yaşanan bu deprem sonrası, afet anında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirici seminerler ve tatbikatlar yapılmasının önemini vurguladı. Uzmanlar, "Deprem anında daha sakin kalabilmek için eğitimler ve bilgilendirmeler bu tür doğal afetlerde kritik rol oynuyor," diye konuştu. Adana'da yaşayanların, geçmişte de çeşitli depremler yaşadığı göz önüne alındığında, bu tür eğitimlerin düzenli aralıklarla yapılmasının gereği bir kez daha anlaşılmış oldu.
Son olarak, Adana'da meydana gelen bu deprem nedeniyle ülke genelinde felaket senaryoları yeniden gündeme geldi. Deprem sonrası gelişmeleri yakından takip eden AFAD ve Kandilli Rasathanesi, yerel halkı bilgilendirmeye devam ediyor. Vatandaşların, sosyal medyadan gelen duyuruları dikkate alması ve güvenlik önlemlerini alması önemle tavsiye ediliyor.
Adana'daki deprem, bölgedeki çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından da ilgiyle izleniyor. Yerel yönetimlerin, depremin ardından hızlı bir şekilde yardım organizasyonları başlatması, ciddiyetle karşılanırken, gerek sosyal medya gerekse yerel basında vatandaşlar, bu süreçte dayanışma ruhunu ön plana çıkartmaya yönelik paylaşımlar yapıyor."Deprem gerçeğiyle yaşamak zorundayız" diyen uzmanlar, vatandaşların bilgilendirilmesi ve hazırlıklı olmaları noktasında yapılacak çalışmaların devam etmesi gerektiğine dikkat çekiyor.